4daagse nascholing Ook kunstenaars koken met water

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten


Welke plek heeft kunst in een kinderleven? Wat kun je doen met meel, water of een oude mixer? Hoe begeleid je creatieve processen? Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van het onderwijs? In de vierdaagse nascholingscursus van de master Kunsteducatie zijn materiaalonderzoek en ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van authentieke kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, afgestudeerde kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met kunsteducatie en kinderen. Praktijk en theorie zullen elkaar afwisselen en versterken. Met opdrachten die je eigen creativiteit aanspreken ervaar je zelf de meerwaarde van het doormaken van een rijk creatief proces. Deze praktijkscholing focust op beeldende kunst en geeft een helder theoretisch kader waarbij nieuwe inzichten uit de vakliteratuur en atelierpraktijk aan bod komen. Cursisten worden uitgenodigd om gebruik te maken van elkaars expertise en samen te werken aan plannen voor de eigen beroepspraktijk.

Docenten
De inhoud van deze cursus is door Hanneke Saaltink en Sabine Plamper ontwikkeld en wordt gegeven door Sabine Plamper en Titia Sprey en Hanneke Saaltink, beeldend kunstenaar, leerkracht in het primair onderwijs en blogger over kunst en onderwijs.

Praktische informatie en aanmelding
Data: vier zaterdagen in 2019 op 19 jan & 2 feb en 9 & 23 mrt.
De cursus wordt jaarlijks gegeven in januari en maart.

Locatie: AHK, master Kunsteducatie, Overhoeksplein 2, Amsterdam

Kosten: € 725,- per persoon, incl. materiaal, reader en lunch. AHK-alumni en cursisten die zich samen aanmelden krijgen korting..

Betaling: Na aanmelding ontvang je een factuur voor het cursusbedrag. Drie weken voor aanvang van de cursus moet het cursusbedrag overgemaakt zijn. Pas met de ontvangst van het cursusbedrag is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestiging van inschrijving.

Aantal deelnemers: 20 personen

Certificaat: deelnemers ontvangen een certificaat van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Aanmelding: stuur een e-mail met een korte beschrijving van je motivatie en huidige functie naar nascholingmke@ahk.nl onder vermelding van: deelname ‘Ook kunstenaars koken met water’.

Lerarenregister: Deze cursus is opgenomen in het lerarenregister voor 36 RU (registeruren).